ГоловнаПолітика

Геращенко заявила про готовність України передати 23 росіян в обмін на українських заручників

"Якщо російська сторона стверджує, що "нас там немає", то українська сторона говорить, що ні, ви тут є".

Геращенко заявила про готовність України передати 23 росіян в обмін на українських заручників
Фото: facebook/Iryna Gerashchenko

Влада України готова передати в обмін на українських полонених 23 громадян Російської Федерації, які відбувають покарання за тяжкі злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України.

Про це перший заступник голови Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірина Геращенко заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Дійсно, сьогодні в українських в'язницях відбувають покарання за тяжкі злочини проти територіальної цілісності, суверенітету ті росіяни, які були затримані, власне, в результаті війни за свою ту чи іншу участь у конфлікті під прикриттям так званих "ополченців". Але, очевидно, що це куратори, а не "ополченці". І власне, українська сторона готова передати цих засуджених, але ми так само хочемо звільнити громадян України", - сказала вона.

"Якщо російська сторона стверджує, що "нас там немає", то українська сторона говорить, що ні, ви тут є. І зараз 23 росіян перебувають в українських в'язницях. Ми готові їх передати для звільнення українських заручників", - додала Геращенко.

Відзначимо, що завтра, 4 квітня, відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, де учасники обговорять обмін полоненими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram