ГоловнаПолітика

Біля посольства в Києві спалили прапор Польщі

Акцію провели кілька невідомих, вони зникли до приїзду поліції.

Біля посольства в Києві спалили прапор Польщі
Фото: msz.gov.pl

Заступника посла України в Варшаві викликали в Міністерство закордонних справ Польщі в зв'язку зі спаленням польського прапора під час демонстрації перед польським посольством в Києві в понеділок 2 квітня.

Він отримав ноту протесту, в якій МЗС Польщі висловило обурення у зв'язку з цим інцидентом, повідомило у вівторок польське дипломатичне відомство.

У повідомленні на сайті МЗС наголосилов, що в ноті йдеться про "навмисну поведінку демонстрантів і відсутність належної реакції з боку українських співробітників служби безпеки".

Голова українського МЗС Павло Клімкін у вівторок засудив інцидент, назвавши його провокацією

"Я рішуче засуджую провокаційні дії перед польським посольством в Києві. Це не що інше, як чергова провокація, хитра атака на нашу дружбу. Люди з щирим серцем ніколи не образять символів інших народів", - написав Павло Клімкін в твітері.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко агентству "Інтерфакс-Україна", повідомлення про групу невідомих під посольством Польщі надійшло 2 квітня лінією "102".

За його словами, це були 5-7 чоловік, які приховували свої обличчя. Вони не вигукували гасел і не мали ніяких розпізнавальних знаків. Акція була несанкціонованою.

Співробітники поліції приїхали після виклику на місце події, проте в той час ці люди вже зникли.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.296 КК (хуліганство, вчинене групою осіб).

Нагадаємо, у вівторок голова СБУ повідомив, що спецслужба затримала двох виконавців підриву польського Меморіалу орлят на Личаківському цвинтарі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram