ГоловнаПолітика

СБУ спіймала виконавців підриву Меморіалу орлят і польського автобуса

Фінансування терактів здійснювалося оточенням екс-президента, заявив Василь Грицак.

СБУ спіймала виконавців підриву Меморіалу орлят і польського автобуса
Воронка после взрыва у Мемориала орлят

Співробітники Служби безпеки України затримали двох виконавців підриву польського Меморіалу орлят на Личаківському цвинтарі у Львові, які також підпалили польський туристичний автобус.

Про це повідомляють на сайті спецслужби.

"За наявною інформацією, фінансування терактів здійснювалося оточенням екс-президента під кураторством російських спецслужб", - наводяться там слова голови СБУ Василя Грицака.

Вибух біля польського Меморіалу орлят у Львові стався 13 березня. Меморіал ушкоджень не зазнав. Меморіал орлят - польський військовий пам'ятник у Львові. "Орлята" - це учасники боїв проти ЗУНР і проти більшовиків. Вони були поховані на Цвинтарі захисників Львова, що є частиною Личаківського кладовища.

Про який саме підпал польського туристичного автобуса повідомляє СБУ, не зрозуміло. Повідомлення про те, що в ніч на 1 квітня у Львові невідомі обклеїли червоно-чорними листівками і підпалили польський автобус, виявилося неправдивим. Однак у грудні 2017 року інцидент з польським автобусом все-таки був. На стоянці поряд з готелем у Львове в автобус кинули вибухівку. У момент вибуху в ньому нікого не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram