ГоловнаСуспільствоПодії

Повідомлення про підпал польського автобуса у Львові виявилося фейком

Поліція і пожежники цей факт не підтвердили.

Повідомлення про підпал польського автобуса у Львові виявилося фейком
Фото, которое использовали для иллюстрации неправдивой новости о поджоге польского автобуса
Фото: zaxid.net

Повідомлення про те, що в ніч на 1 квітня у Львові невідомі обклеїли червоно-чорними листівками і підпалили польський автобус, виявилося хибним. Інформацію не підтвердили ні в поліції, ні в ДержНС, пише ZAXID.NET.

Новину про це розповсюдив активіст і депутат Львівської міськради від партії УКРОП Ігор Зінкевич і місцевий сайт "Вголос", посилаючись на власного кореспондента.

У коментарі сайту Ігор Зінкевич сказав, що інформацію про пожежу йому прислали в особисті повідомлення "перевірені джерела", однак відмовився повідомити подробиці. Обидві публікації супроводжувалися зауваженнями, що цей інцидент є провокацією, спрямованою на погіршення україно-польських відносин, а також нічними фотографіями палаючого автобуса.

Інформацію про підпал спростували і пожежні, і поліція.

Начальник зміни оперативно-координаційного центру ДержНС у Львові запевнив, що ніяких викликів, пов'язаних з підпалом або пожежею в автобусі, до рятувальників не надходило. За його словами, про інцидент вони дізналися з повідомлень на зібранні новин Ukr.net.

"Виклик про пожежу в поліцію не надходив. Вранці на місце події виїжджали патрульні і слідчо-оперативна група, щоб перевірити цю інформацію, але вона не підтвердилася", - розповіла прес-секретар львівської поліції Світлана Добровольська.

Пізніше Головне управління Національної поліції у Львівській області опублікувало офіційне спростування в Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram