ГоловнаСвіт

Губернатор Кемеровської області пішов у відставку через тиждень після пожежі в ТЦ

На його місце призначили віце-губернатора, який звинувачував мітингувальників родичів загиблих в піарі, а потім ставав перед ними на коліна.

Губернатор Кемеровської області пішов у відставку через тиждень після пожежі в ТЦ
Фото: EPA/UPG

Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв, який займав цю посаду протягом 20 років, подав у відставку через тиждень після пожежі в ТЦ "Зимова вишня", в результаті якої загинули 64 людини. Про це він повідомив громадськість у відеозверненні, пишуть РІА "Новини".

У відеозверненні Тулєєв сказав, що зробив все, що міг, і висловив співчуття рідним загиблих у пожежі.

"Всі ми переживаємо страшну трагедію, яка сталася в Кемерово 25 березня. Ми втратили 64 людини і більшість з них - діти. Наші діти. Кожен з нас ось все це пропустив вже через своє серце, весь цей жах, біль цієї катастрофи ... разом з нами сумує і вся Росія, і весь світ", - заявив він.

"Я зробив все, що міг. Зустрівся з сім'ями загиблих, постарався вирішити питання з наданням допомоги. Ще раз висловлюю найглибші співчуття. Але треба ж жити, далі жити. Жити, щоб зберігати пам'ять про тих, кого ми втратили", - додав Тулєєв.

На його місце президент РФ призначив в.о. губернатора Кемеровської області - віце-губернатора Сергія Цивільова.

Як пише "Медуза", Цивільов після пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" зустрічався з мітингувальниками, які вимагали відставки влади. Він звинувачував Ігоря Вострикова, у якого в пожежі загинули троє дітей, дружина і сестра, в бажанні "попіаритися на горі".

Пізніше Цивільов став на коліна перед учасниками мітингу, просячи прощення за пожежу.

Нагадаємо, пожежа в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово сталася 25 березня. За офіційними даними, загинули 64 людини, серед них 41 дитина. Також є інформація про зниклих безвісти, але їх кількість відрізняється.

П'ятьох осіб у справі про пожежу в ТЦ затримали. Гендиректора компанії-власника торгового центру заарештували на два місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram