ГоловнаЕкономікаБізнес

У Росії заарештували мільярдера Зіявудіна Магомедова

Його звинуватили в розкраданні грошей з бюджету.

У Росії заарештували мільярдера Зіявудіна Магомедова
Фото: YouTube

Тверський районний суд Москви в суботу, 31 березня, заарештував власника групи "Сумма", мільярдера Зіявудіна Магомедова.

Про це пише "Медиазона".

Він разом з братом Магомедом Магомедовим (президент Нічної хокейної ліги) та Артуром Максідовим (гендиректор компанії "Інтекс", яка входить до групи "Сумма") був затриманий у кримінальній справі про розкрадання понад 2 млрд рублів (близько 35 млн доларів) з бюджету.

Статки Магомедова видання Forbes оцінює на 1,4 мільярда доларів. Як зазначає "Медуза", його холдингу належать найрізноманітніші активи: від Новоросійського морського торгового порту (через нього перевалюється значна частина російської нафти, що йде на експорт) до «Об'єднаної зернової компанії» та «Якутської паливно-енергетичної компанії». Також Магомедов володіє частиною венчурного фонду, який вкладається в проект надшвидкісного потягу Hyperloop One.

Різке зростання статків Магомедова відбулося під час президентства Дмитра Медведєва.

Нагадаємо, 2014 року в Росії відправили під домашній арешт мільярдера Володимира Євтушенкова. Він вийшов на свободу після того, як у нього відібрали нафтову компанію "Башнафта".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram