ГоловнаЕкономікаБізнес

Apple ввела можливість відключати штучне уповільнення iPhone

Ця ж функція попереджатиме користувача про необхідність заміни батареї.

Apple ввела можливість відключати штучне уповільнення iPhone
Фото: EPA/UPG

Компанія Apple випустила оновлення iOS 11.3 для iPhone, iPad і iPod touch, яке дозволяє відключати автоматичне уповільнення процесора під час розрядки телефону. Про це пише TechCrunch.

Відключити уповільнення смартфона зможуть власники iPhone 6 і новіших моделей у пункті "акумулятор" у налаштуваннях телефону. Ця ж функція попереджатиме користувача про необхідність заміни батареї.

Крім цього, Apple поліпшила налаштування безпеки конфіденційних даних. Якщо додаток просить особисту інформацію, айфон покаже спеціальну іконку з попередженням.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року стало відомо, що Apple навмисно уповільнює роботу процесорів на старих моделях айфонів.

Компанія пояснила, що уповільнення роботи телефонів пов'язане зі старінням літій-іонних батарей. Через нерівномірну подачу живлення багато смартфонів зі зношеним акумулятором можуть вимикатися при підвищенні навантаження. У результаті Apple просто знизила тактову частоту чипів, щоб запобігти цьому.

Понад рік тому було випущено оновлення для iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus і iPhone SE, яке уповільнювало швидкість пристрою, щоб продовжити час роботи старої батареї і запобігти випадковим відключенням. Користувачі були задоволені, тому в 2017 році таке ж оновлення вийшло для iPhone 7 і iPhone 7 Plus.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram