ГоловнаСвіт

Росія висилає 50 британських дипломатів для "паритету"

З Лондона вислали 23 російських дипломатів.

Росія висилає 50 британських дипломатів для "паритету"
Фото: EPA/UPG

Понад 50 дипломатів і технічних співробітників британських дипмісій мають покинути Росію. Про це заявила в суботу офіційний представник російського МЗС Марія Захарова, пише BBC.

У п'ятницю Москва на тлі скандалу навколо отруєння в Британії колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки зажадала, щоб Великобританія протягом місяця скоротила кількість своїх дипломатів і працівників дипмісій на території Росії та привела їх загальне число в країні у відповідність до кількості російських дипломатичних співробітників у Великобританії.

При цьому загальне число співробітників британських дипмісій, які мають покинути Росію, не уточнювалося. Раніше Британія оголосила про вислання 23 російських дипломатів.

Як уточнила Захарова в суботу, щоб сумарна кількість співробітників посольства і генконсульств Британії у РФ відповідала числу співробітників російських дипмісій у Британії, Росію мають залишити понад 50 співробітників британських дипмісій.

"Росія запропонувала паритет. У британців на понад 50 осіб більше", - заявила Захарова.

Крім того, Марія Захарова заявила, що приховування Лондоном інформації про отруєння Скрипаля та його дочки наводить на думки про причетність до цього випадку британських спецслужб.

Нагадаємо, дипломатичний конфлікт Великобританії та Росії пов'язаний зі справою про отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в англійському Солсбері 4 березня. Британія дійшла висновку, що замах на них з використанням хімічної зброї організувала російська влада.

У зв'язку з цим майже 30 країн світу оголосили про вислання російських дипломатичних представників, пов'язаних з розвідкою.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram