ГоловнаПолітика

СБУ заборонила в'їзд в Україну 60 видвореним зі США росіянам

Їхню діяльність визнано несумісною зі статусом дипломата.

СБУ заборонила в'їзд в Україну 60 видвореним зі США росіянам

Служба безпеки України заборонила в'їзд у країну 60 російським дипломатам, висланим зі США. Їхню діяльність визнано несумісною зі статусом дипломата.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Заборона на п'ять років стосується 48 дипломатів посольства Росії та 12 з Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку, які були вислані зі США 26 березня.

Аналогічну заборону 27 березня було введено для 23 громадян Росії, яких видворили з Великобританії у зв'язку з отруєнням колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки.

Нагадаємо, з 26 березня багато країн світу оголосили про вислання російських дипломатів, які вели розвіддіяльність. Це було зроблено на знак солідарності з Великобританією, на території якої сталося отруєння Скрипаля. На цей час 29 країн (з Британією) та штаб-квартира НАТО вислали 152 російських дипломатів.

Перехожі виявили Сергія Скрипаля та його дочку Юлію на лавці в Солсбері 4 березня. Влада Великобританії вважає, що вони були отруєні бойовою нервово-паралітичною речовиною класу "Новачок", яка вироблялася в Росії (її розробка почалася в СРСР) і що за цим нападом з високою ймовірністю стоїть Росія.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram