ГоловнаПолітика

Порошенко назвав захисників "Північного потоку - 2" спільниками Москви

Глава держави вважає, що будівництво трубопроводу є серйозною небезпекою для України.

Порошенко назвав захисників "Північного потоку - 2" спільниками Москви
Петр Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Прихильники будівництва трубопроводу "Північний потік - 2" є "спільниками Росії в її гібридній війні".

Таку думку президент України Петро Порошенко висловив в інтерв'ю виданню медіагрупи Funke, яке буде опубліковано в суботу, 31 березня, пише "Німецька хвиля".

Будівництво "Північного потоку - 2" є "серйозною загрозою" для України, впевнений український президент.

З одного боку, за словами глави держави, Київ щорічно втрачатиме по два млрд доларів мит, які стягував за транзит російського газу в Європу. З іншого боку, російський концерн "Газпром", ймовірно, зменшить обсяги постачання газу в Україну і так "послабить" його.

Для Росії "Північний потік - 2" - це "інструмент політичного тиску", - підкреслив Порошенко.

Також глава держави вважає, що справа про отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у Великобританії матиме наслідки для проведення трубопроводу, який має з'єднати Росію та Німеччину.

Нагадаємо, раніше Німеччина дала всі дозволи на будівництво газопроводу "Північний потік-2" по дну Балтійського моря. Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Серед противників проекту Польща, країни Балтії і Данія. Вони стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини обсягів газу в ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram