ГоловнаПолітика

Клімкін наголосив на важливості співпраці з Туреччиною в звільненні українських політв'язнів у Криму

Голова МЗС наголосив на залученні до цього процесу лідерів кримськотатарського народу.

Клімкін наголосив на важливості співпраці з Туреччиною в звільненні українських політв'язнів у Криму
Фото: пресс-служба МИД

Міністр закордонних справ Павло Клімкін наголосив на важливості співпраці з Туреччиною з питань звільнення українських політичних в'язнів в Росії і анексованому РФ Криму.

Про це голова українського МЗС заявив під час зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, інформує прес-служба міністерства.

"Міністр наголосив на необхідності продовження українсько-турецької взаємодії зі звільнення українських політичних в'язнів, що містяться в окупованому Криму і на території РФ, в тому числі із залученням до цього процесу лідерів кримськотатарського народу", - сказано в ньому.

Також Клімкін зазначив, що питання забезпечення прав і законних інтересів українців, які зазнають утисків і репресій на тимчасово окупованих територіях України з боку Росії, перебувають в центрі підвищеної уваги України. Міністр зазначив, що також вважає вкрай важливим, що ці питання перебувають в фокусі стратегічного партнера України - Туреччини.

Під час зустрічі була висловлена висока оцінка розвитку українсько-турецького двостороннього співробітництва, зокрема поглиблення торгово-економічного співробітництва.

Крім того, сторони обговорили основні елементи підготовки до сьомого засідання Стратегічної ради високого рівня, яке відбудеться в цьому році в Туреччині під співголовуванням Президентів обох країн.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу неодноразово наголошував, що, незважаючи на потепління російсько-турецьких відносин, Анкара не визнає російський статус Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram