ГоловнаПолітика

Холодницький відповів на претензії НАБУ і ГПУ

Прокурор написав заяву про відставку, але чекає на рішення дисциплінарної комісії.

Холодницький відповів на претензії НАБУ і ГПУ
Фото: Lb.ua

Заступник генерального прокурора - голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, відставки якого синхронно зажадали генпрокурор Юрій Луценко і голова НАБУ Артем Ситник, відкидає всі підозри на свою адресу і не має наміру подавати у відставку.

На брифінгу в п'ятницю він припустив, що став неугодним НАБУ через претензії до роботи Бюро, а ГПУ - через провадження проти керівника одного з його департаментів.

Прокурор сказав, що в САП існує провадження проти голови "одного з одіозних департаментів Генпрокуратури, якщо не найбільш одіозного", за незаконне збагачення і за двома іншими статтями КК.

Щодо НАБУ, то Холодницький відкрито засумнівався у професіоналізмі детективів. "Мета мого приходу в прокуратуру і САП зокрема - показати результат. На жаль, у багатьох випадках відбувалося так, що, ховаючись за гучними іменами, за гучними затриманнями, колеги не думали про доказову базу, необхідну для обвинувального вироку. Після гучних затримань, як правило, чомусь наступала стадія тривалого слідства, яке тривало сім, вісім, десять місяців, рік замість того, щоб завершитися в місячний термін", - сказав Холодницький.

"Тільки-но прокурор погоджував підозру - прокурор був хорошим, активним. Щойно прокурор починав питати про докази - відразу ставав "старою системою", якимось не таким", - поскаржився прокурор.

Він додав, що готовий до публічного розгляду цього дисциплінарного провадження і відповісти за кожне своє слово.

Холодницький вважає, що цей публічний конфлікт завдасть шкоди боротьбі з корупцією в Україні.

Він сказав, що у нього вже готова заява про відставку, але до рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів він іти геть не планує.

Нагадаємо, що Холодницький очолює САП з моменту її створення у 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram