ГоловнаПолітика

Холодницький пообіцяв прийти на допит із понеділка

Справу, в якій фігурує антикорупційний прокурор, розслідують уже півроку.

Холодницький пообіцяв прийти на допит із понеділка
Назар Холодницкий
Фото: Макс Требухов

Спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що прийде на допит у Генпрокуратуру наступного тижня.

"З понеділка сам зв'яжуся з Генпрокуратурою. Прийду на допит і надам зразок свого голосу, якщо так треба", - сказав Холодницький у коментарі "Укрінформу".

Генпрокуратура в п'ятницю повідомила, що Холодницький не з'явився на виклик слідчого. Він повинен був надати зразок голосу.

"Укрінформ" із посиланням на керівника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимира Гуцуляка пише, що цей департамент вже півроку розслідує кримінальну справу, в якій фігурує Холодницький.

"Були виявлені окремі факти злочинів, але ми зараз ще не можемо стверджувати, що він [Холодницький] їх скоїв", - зазначив Гуцуляк.

За його словами, НАБУ не причетне до кримінального провадження, але було залучене Генпрокуратурою до проведення "певних заходів".

Нагадаємо, напередодні генпрокурор Юрій Луценко підтвердив, що ГПУ і Національне антикорупційне бюро прослуховували кабінет Холодницького. При цьому він не повідомив, чи були задокументовані будь-які протиправні дії антикорупційного прокурора.

Повідомлення про те, що НАБУ і Генпрокуратура кілька тижнів прослуховували кабінет Холодницького, з'явилися 20 березня. Однак директор НАБУ Артем Ситник назвав повідомлення про прослуховування "фантастикою".

Сам Холодницький підтвердив, що в його кабінеті знайшли пристрій прослуховування, але заявив, що у відставку не збирається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram