ГоловнаПолітика

Холодницький вирішив захищатися від відставки перед дисциплінарною комісією

"Є бажання відправити мене у відставку, то будемо показувати і доводити свою позицію".

Холодницький вирішив захищатися від відставки перед дисциплінарною комісією
Фото: Lb.ua

Антикорупційний прокурор Назар Холодницький не збирається добровільно йти у відставку і буде захищатися перед Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів.

Про це він сказав у коментарі LB.ua.

"Є бажання відправити мене у відставку, то будемо показувати і доводити свою позицію. Якщо є помилки в нашій діяльності, будемо їх виправляти. Але наскільки ці помилки можуть спричинити за собою відставку, я вважаю, нехай вирішує дисциплінарна комісія. Головне: я не ховаюся, я не боюся. Це капслоком!" - заявив він.

Холодницький зазначив, що не бачив скаргу у Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про скоєння ним дисциплінарних проступків.

"Я готовий з нею ознайомитися і відповісти на всі питання комісії", - додав він.

Нагадаємо, в п'ятницю генеральний прокурор Юрій Луценко попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання про зняття Назара Холодницького з посади заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Разом із керівником Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником він підписав скаргу в КДК прокурорів про вчинення Холодницьким дисциплінарних проступків.

Керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк зі свого боку розповів "Укрінформу", що кримінальне провадження, в якому фігурує голова САП, розслідується вже півроку.

При цьому він відмовився повідомити, за якою статтею Кримінального кодексу кваліфіковано це провадження. Слідство не має доказів того, що Холодницький скоював злочини.

Холодницький очолює САП із моменту її створення 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram