ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній мер Феодосії, який підтримав Путіна, отримав 8 років в'язниці

Щепеткова було визнано винним у корупції.

Колишній мер Феодосії, який підтримав Путіна, отримав 8 років в'язниці
Дмитрий Щепетков
Фото: gazetacrimea.ru

Підконтрольний Росії Керченський міський суд засудив колишнього мера Феодосії Дмитра Щепеткова до 8 років в'язниці і штрафу в розмірі 42 млн рублів за корупційні злочини.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Сам Щепетков заявляє про свою невинність і стверджує, що його схиляли дати свідчення за допомогою тортур і тиску.

Вирок Щепеткову було винесено 28 березня. Екс-голову адміністрації Феодосії, підконтрольної Кремлю, було визнано винним у злочинах, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу РФ: ч. 3 ст. 30 та ч. 6 ст. 290 - замах на одержання хабара в особливо великому розмірі, а також ч. 1 ст. 285 - перевищення посадових повноважень.

Вирок зачитували впродовж восьми годин. Звинувачення просило суд призначити покарання у вигляді 9 років колонії суворого режиму і штрафу в розмірі 64 млн. Підсумковий вердикт був трохи м'якшим - 8 років і 42 мільйони.

Щепеткову 43 роки. За фахом він медик. Пройшов кар'єрний шлях від санітара до головлікаря дитячої лікарні Феодосії. Політичну кар'єру почав у 2010 році, коли був обраний депутатом і призначений секретарем міськради Феодосії. У 2013-му в Феодосії пострілом з рушниці було вбито міського голову Олександра Бартенєва. Після цього його посаду зайняв Щепетков.

У березні 2014 року він активно підтримав анексію Криму Росією і продовжив керувати містом. Йому вдалося утриматися в кріслі градоначальника і після того, як міськраду Феодосії було переобрано за російським законодавством.

Під вартою Щепетков перебуває вже більш ніж два роки. 21 грудня 2015 року його i його заступника Макара Макарова (Макаров до окупації був директором Феодосійського механічного заводу, - ред.) затримали співробітники ФСБ. Обох чиновників підозрюють в участі в ОЗУ, яке вимагало гроші в підприємців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram