ГоловнаСуспільствоВійна

СММ ОБСЄ хоче відкрити патрульні бази в Докучаєвську, Новоазовську й Амвросіївці

Зараз у СММ є 10 передових патрульних баз.

СММ ОБСЄ хоче відкрити патрульні бази в Докучаєвську, Новоазовську й Амвросіївці
Фото: OSCE/Oksana Dobrovolskaya

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ хоче відкрити ще декілька передових патрульних баз на території Донбасу, яка не контролюється українським урядом. Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", йдеться про Докучаєвськ, Новоазовськ і Амвросіївку.

"Ми плануємо відкривати нові передові патрульні бази в двох районах поблизу лінії зіткнення, наприклад у Докучаєвську, там, де нам надають підтримку збройні формування. Але ми також плануємо відкрити передові патрульні бази поблизу неконтрольованих ділянок кордону з Російською Федерацією в таких населених пунктах, як Новоазовськ і Амвросіївка", - заявив Хуг на брифінгу.

При цьому Хуг підкреслив, що з приводу Новоазовська й Амвросіївки немає однозначної згоди від бойовиків, які контролюють південно-східну частину Донецької області.

У цей час у СММ є десять передових патрульних баз: у Попасній, Волновасі, Покровську (колишньому Красноармійську), Світлодарську, Новоайдарі, Станиці Луганській, Щасті (тимчасово евакуйована), а також у Кадіївці (колишньому Стаханові), Горлівці та Дебальцевому.

Декілька днів тому Організація з безпеки і співробітництва в Європі продовжила мандат спеціальної моніторингової місії в Україні до 31 березня 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram