ГоловнаСуспільствоЖиття

Киян попереджають про відключення водопостачання на вихідні

У чотирьох районах столиці не буде води у зв'язку з реконструкцією насосної станції "Крутогірна".

Киян попереджають про відключення водопостачання на вихідні
Фото: Макс Требухов

У чотирьох районах Києва з 10:00 30 березня до 7:00 31 березня буде обмежено водопостачання через відключення насосної водопровідної станції "Крутогірна" для виконання робіт із заміни аварійної запірної арматури.

Про це повідомляють на сайті "Київводоканалу".

"Це дозволить збільшити міжремонтні терміни і зменшити трудовитрати на профілактичне обслуговування, знизити знос насосного обладнання і підвищити надійність і ефективність його роботи, а також зменшити втрати води в мережі", - наголошують у повідомленні.

Під час відключення станції буде спостерігатися зниження тиску у водопровідних мережах (до значень пожежного мінімуму - 1,0-2,0 атм.) у низці районів:

Голосіївський район: район Голосієво - Амурська площа, центральні частини вулиць Васильківської та Ломоносова і Голосіївського проспекту, а також суміжні вулиці проспекту Науки - Стратегічне шосе;

Святошинський район: "Микільська Борщагівка" в районі вулиць Гната Юри, Володимира Покотила, Сім'ї Сосніних і суміжних вулиць.

Солом'янський район: житловий масив "Первомайський" в районі вул. Авіаконструктора Антонова, Чоколівський бульвар, вул. Пітерська і суміжні вулиці; житловий масив "Солом'янка" в районі Повітрофлотського проспекту, вулиць Солом'янської та Андрія Головка, проспекту Лобановського; житловий масив "Чоколівка" (забудова від Чоколівського бульвару до аеропорту "Київ") - повністю; група житлових масивів "Відрадний" (забудова в районі, обмеженому бульваром Вацлава Гавела, вул. Гарматною, Відрадним проспектом, вулицями Новопольовою і Пост-Волинською) - повністю.

Також у зазначений період часу буде обмежено водопостачання на верхніх поверхах багатоповерхової забудови:

Голосіївський район такі обмеження очікують у житлових масивах "Теремки-1", "Теремки-2" - повністю; багатоповерхову забудову вздовж проспекту Науки і суміжних вулиць; район Голосієво від Голосіївської площі до ж/м "Теремки".

Святошинський район: житловий масив "Микільська Борщагівка" - повністю; житловий масив "Південна Борщагівка" - повністю; житловий масив "Академмістечко" в районі вул. Генерала Вітрука і суміжних вулиць; район Галагани в межах вулиць Дружківської і Чистяківської, проспекту Перемоги.

Солом'янський район: район Шулявки в межах вулиць Вадима Гетьмана, Виборзької, Гарматної, Польової і суміжних вулиць.

Шевченківський район: житловий масив "Нивки" - повністю.

Нагадаємо, влітку минулого року набув чинності закон про питне водопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram