ГоловнаСуспільствоЖиття

Кожен поліцейський, рятувальник і прикордонник повинен вміти надавати домедичну допомогу, - Аваков

"Працівники системи МВС повинні пройти відповідне навчання".

Кожен поліцейський, рятувальник і прикордонник повинен вміти надавати домедичну допомогу, - Аваков
Арсен Аваков
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив сьогодні, 31 березня, що кожен фахівець системи МВС зобов'язаний вміти надавати першу домедичну допомогу. Про це повідомляє прес-служба МВС.

У зв'язку з цим в Україні розпочав роботу навчально-тренувальний центр підготовки парамедиків на базі Національного університету внутрішніх справ.

"Ми говоримо про парамедиків, але бачимо, що в строю стоять і поліцейські, і офіцери ДержНС. Кожен з них повинен уміти надавати медичну допомогу, навіть не маючи медичної освіти", - сказав Аваков.

Глава МВС повідомив, що сьогодні дипломи про успішне завершення курсу домедичної допомоги отримали 75 офіцерів, додавши, що наступні в черзі на навчання - прикордонники.

Міністр внутрішніх справ зазначив, що відкриття центру стало можливим завдяки допомозі НАТО.

Фото: http://mvs.gov.ua

Створення навчально-тренувального центру домедичної допомоги в Україні тривало два роки. Програма НАТО частково виділила обладнання для забезпечення стаціонарного і мобільного навчально-тренувального центру. Крім того, на базі SMURD Fundation в Румунії спеціальну підготовку за стандартами НАТО пройшли 14 українських фахівців, які зараз навчають українських офіцерів.

У період з грудня 2017 р. по березень 2018 р. на базі відділення пройшли навчання за 48-годинною програмою, успішно склали іспит і отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації з домедичної допомоги 486 слухачів.

Нагадаємо, раніше Україна домовилася про закупівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters для МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram