ГоловнаПолітика

МЗС Польщі: автобус з польськими туристами пошкодили вибухівкою біля Львова

Учасники поїздки повернулися на Батьківщину.

МЗС Польщі: автобус з польськими туристами пошкодили вибухівкою біля Львова

Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що автобус з польськими номерами біля Львова було пошкоджено в результаті вибуху.

"Міністерство закордонних справ Республіки Польща підтверджує, що в ніч з 9 на 10 грудня цього року у Львові пошкоджено польський автобус у результаті підриву вибухівки і з занепокоєнням констатує черговий антипольський інцидент на території України", - йдеться в заяві МЗС Польщі.

Зазначають, що в цьому автобусі подорожувало 23 польських громадян, серед яких були представники місцевих органів влади.

Автобус було пошкоджено на стоянці поруч із готелем. Під час вибуху в ньому нікого не було, ніхто не постраждав.

"Влада України вивчає обставини інциденту; місцеві органи поліції і прокуратури розслідують подію. Організатор поїздки вжив заходів з повернення учасників поїздки в країну. Вони повертаються до Польщі в компанії консула у Львові", - зазначили в польському МЗС.

Нагадаємо, в повідомленні поліції Львівської області про інцидент немає даних про вибух. Зазначено лише, що невідомі пошкодили зовнішню обшивку багажного відділення і бічне скло автобуса MAN на польській реєстрації, припаркованого на стоянці готелю поблизу Львова.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін засудив провокацію щодо польського автобуса поблизу Львова і припустив, що хтось наполегливо намагається зірвати візит Президента Польщі Анджея Дуди в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram