ГоловнаСуспільствоПодії

У Львові помер американський військовий інструктор

Смерть настала, коли він перебував у одному з магазинів міста.

У Львові помер американський військовий інструктор
Фото: facebook.com/ExRapidTrident2014

У неділю, 10 грудня, в одному з магазинів Львова на Лемківській раптово помер 21-річний громадянин іноземної держави. Про це повідомила прес-служба місцевої поліції.

Причини й обставини смерті встановлюють.

При цьому у львівському регіональному медіа-центрі Міністерства оборони України агентству повідомили, що загиблий був військовослужбовцем Збройних сил США, який перебував у складі місії військових інструкторів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (Яворівський військовий полігон). У Львові він був у звільнювальній, пише УНІАН.

Нагадаємо, що наприкінці листопада на Яворівському полігоні у Львівській області відбулася ротація американських військових. 250 інструкторів 27-ї піхотної бригади бойової групи армії США замінили колег із 45-ї піхотної бригади Національної гвардії американських Збройних сил.

Країни НАТО почали підготовку українських бійців на Яворівському полігоні в рамках "Об'єднаної багатонаціональної тренувальної групи" 2015 року. За весь час навчання пройшли понад п'ять з половиною тисяч українських військовослужбовців, зокрема три батальйони Національної гвардії та дев'ять батальйонів Збройних Сил України. На сьогодні це вже третя ротація. Українських бійців тренували інструктори 76-ї піхотної бригади зі штату Каліфорнія, 45-ї зі штату Оклахома і тепер почали військові 27-ї піхотної бригади зі штату Нью-Йорк.

Кожна група українських військовослужбовців проходить навчання на Яворівському полігоні протягом 55 днів, удосконалюючи тактичні навички, стрільбу, навчаючись медичної допомоги. Підрозділи Сухопутних військ Збройних сил України, які тренувалися під керівництвом інструкторів НАТО, нині виконують бойові завдання на Донбасі.       

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram