ГоловнаПолітика

Голова СБУ: справу щодо теракту біля телеканалу "Еспресо" розкрито

Затримано причетного до вибуху.

Голова СБУ: справу щодо теракту біля телеканалу "Еспресо" розкрито
Фото: EPA/UPG

Голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що розкрито теракт, вчинений в жовтні 2017 року, в результаті якого загинуло двоє і отримали поранення троє осіб, в тому числі народний депутат України від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук.

"Мосійчук, теракт. Так, є новини. Нещодавно, буквально кілька днів тому, ми затримали одного з тих, хто брав участь в організації та скоєнні цього терористичного акту. ... Можу сказати, що цей теракт нами у взаємодії з прокуратурою викрили", - сказав голова СБУ журналістам у вівторок в Одесі, пише "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що затримано одну особу, ще двоє перебувають "на іншій території, ми розуміємо, де вони".

За даними Грицака, під час проведених обшуків вилучено кілька кілограмів тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі і документи, які можуть вказувати на причетність затриманого до скоєння злочину.

"Не хочу розкривати деталі", - сказав він, проанонсувавши проведення найближчим часом брифінгу, присвяченого цій справі.

Нагадаємо, увечері 25 жовтня 2017 року в Києві на виході з офісу телеканалу "Еспресо" стався вибух, в результаті якого загинуло двоє і отримали поранення троє осіб, в тому числі Мосійчук і політолог Віталій Бала, які були відразу ж госпіталізовані і прооперовані. Загиблі - колишній співробітник МВС юрист Михайло Мормиль і охоронець нардепа Мосійчука Руслан Кушнір.

Вибух кваліфікували як теракт, а слідство доручили СБУ.

В кінці лютого 2018 року Мосійчук повідомив, що кілька підозрюваних у скоєнні теракту перебувають в Чечні, виконавці злочину встановлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram