ГоловнаПолітика

Українці повинні знати, кому йдуть грантові кошти і на що вони витрачаються, - Тарута Актуально

«Влада сама загострила ситуацію з декларуванням доходів антикорупційних активістів».

Українці повинні знати, кому йдуть грантові кошти і на що вони витрачаються, - Тарута
Фото: Макс Требухов

Ситуацію з декларуванням доходів антикорупційних активістів загострила сама українська влада, вона не належить до першочергових проблем суспільства. Але ситуацію цю потрібно вирішити, запровадивши процедуру декларування з 1 січня 2019 року і зробивши більш прозорим процес виділення і використання грантів.

Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України, лідер партії «Основа» Сергій Тарута, пише Апостроф.

«Влада сама загострила ситуацію з декларуванням доходів антикорупційних активістів. Для того, щоб цю тему винести в парламент і спокійно її розглянути було півроку, але рішення відтягували до останнього моменту. Цією проблемою відволікають увагу від інших важливих законопроектів, які реально можуть покращити життя українців. Я вважаю, що гостроту цієї проблеми потрібно зняти, проголосувавши за введення електронного декларування з 1 січня 2019 року», - зазначив Тарута.

За словами народного депутата, в питанні прозорості виділення і використання грантів вже давно потрібно було навести порядок.

«Я виступаю за те, щоб всі платили податки і показували свої доходи, і щоб українці знали, кому йдуть грантові кошти і на що вони витрачаються, які законопроекти в результаті готуються за допомогою цих грантів. Це дасть більшу прозорість процесу і розуміння суспільства», - наголосив Тарута.

Раніше сьогодні в Верховній Раді планувався розгляд скасування електронного декларування доходів громадськими діячами, які борються з корупцією. Однак в підсумку цей пункт не було включено до порядку денного через брак голосів (195 нардепів при необхідному мінімумі в 226 голосів).

Нагадаємо, поправки до закону про електронне декларування, згідно з якими члени громадських антикорупційних організацій зобов'язані звітувати про доходи, були прийняті Радою 23 березня 2017 року. Захід виступив за скасування цього нововведення. В результаті минулого тижня Президент Петро Порошенко заявив, що введення е-декларування для антикорупціонерів було помилкою, і закликав її виправити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram