ГоловнаПолітика

МЗС виступило проти включення представників РФ до складу групи донорів УКГП ООН

Група перебуватиме в Україні 9-13 квітня.

МЗС виступило проти включення представників РФ до складу групи донорів УКГП ООН
Марьяна Беца
Фото: Facebook/Вся правда про Европу

Росія намагається включити свого представника в групу донорів Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП), яка перебуватиме в Україні 9-13 квітня, Міністерство закордонних справ виступає категорично проти цього.

Про це йдеться у відповіді речника МЗС Мар'яни Беци на запит "Інтерфакс-Україна".

"Незважаючи на всі заперечення української сторони про неприйнятність входження до складу гуманітарних місій представників РФ як країни-агресора, РФ чинить величезний тиск на групу донорів Управління ООН з координації гуманітарних питань, яка перебуватиме в Україні 9-13 квітня, з метою включення її представника в групу донорів", - зазначила Беца.

Вона додала, що Росія продовжує спроби під будь-яким приводом скеровувати своїх представників на окупований Донбас для здійснення провокаційних і незаконних дій.

"Ми категорично заперечуємо проти включення представників агресора до складу місії і сподіваємося на ухвалення Швейцарським головуванням групи донорів УКГП ООН зваженого рішення згідно із міжнародним правом", - резюмувала Беца.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Всесвітня продовольча програма ООН з кінця лютого припинила свою діяльність на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram