ГоловнаСуспільствоВійна

Україна не буде обговорювати введення миротворців з представниками ОРДЛО, - Єлісєєв

"Основний виклик - отримати згоду на розгортання такої операції від Москви".

Україна не буде обговорювати введення миротворців з представниками ОРДЛО, - Єлісєєв
Фото: пресс-служба президента

Україна не буде вести діалог з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) щодо розміщення миротворчої місії ООН на сході України.

Про це заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода" заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, передає "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що для України головне - обговорити це питання зі своїми ключовими партнерами, однак остаточне рішення ухвалює Рада безпеки ООН, постійним членом якої є Росія.

"Звичайно, ми не збираємося вести ніякого діалогу і погоджень з бойовиками, тому що всім зрозуміло, що за бойовиками стоїть Росія, і тому основний виклик - отримати згоду на розгортання такої операції від Москви", - сказав Єлісєєв.

Він також зазначив, що для введення миротворців також необхідний дозвіл України.

"Приймаюча сторона - це Україна, яка вважає ці території окупованими. Тому, якщо буде згода України, я думаю, що нам не потрібно на це згоду якихось окремих бандформувань", - заявив Єлісєєв.

Нагадаємо, напередодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що "не домовився ні про що" з російським колегою Сергієм Лавровим щодо мандата миротворчої місії на Донбасі.

Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен вважає, що прогресу в переговорах про введення миротворчої місії на Донбас не буде до проведення виборів президента РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram