ГоловнаСуспільствоЖиття

У Білорусі українця засудили до трьох років в'язниці за ввезення мисливської рушниці

Вирок оголосили 8 червня 2017 року.

У Білорусі українця засудили до трьох років в'язниці за ввезення мисливської рушниці
Архив
Фото: real-vin.com

Суд у Брестській області Білорусі засудив громадянина України до трьох років і трьох місяців позбавлення волі за незаконне переміщення через кордон вогнепальної зброї.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначають, що чоловік намагався перевезти мисливську гвинтівку, яку експертиза визначила як "гладкоствольну вогнепальну зброю".

Про вирок стало відомо після того, як Міністерство юстиції України звернулося до суду для узгодження покарання з національним законодавством, щоб це стало підставою для екстрадиції українця на батьківщину. Однак суд Білорусі визнав клопотання безпідставним - в Україні таке правопорушення є адміністративним, а не кримінальним. Якщо Міністерство юстиції не оскаржить судове рішення, українець відбуватиме покарання в Білорусі.

Зараз українець перебуває у виправній колонії №2 управління Департаменту виконання покарань МВС Білорусі в Брестській області. Вирок оголосили 8 червня 2017 року.

Нагадаємо, в листопаді минулого року в Білорусі бойовика "ДНР" засудили до 2 років обмеження волі. Це була друга за півроку кримінальна справа, пов'язана з найманством, яке розглядають білоруські суди. У вересні 2017 року у Вітебську до двох років обмеження волі суд засудив 29-річного Олексія Єршова. Тоді суд проходив у закритому режимі. Через півтора місяця стало відомо, що чоловік поїхав із Білорусі й повернувся у "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram