ГоловнаСвіт

Навальний оголосив про створення нової партії

Назва політсили - "Робоча назва".

Навальний оголосив про створення нової партії
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

Опозиційний російський політик Олексій Навальний зібрався зареєструвати в Міністерстві юстиції Росії політичну партію "Робоча назва".

"Оскільки назви нашої партії кремлівські шахраї крадуть до з'їзду, цього разу ми подали повідомлення про з'їзд партії "Робоча назва". А згодом перейменуємо", - написав політик у себе в "Телеграмі".

"Назву все одно затверджує з'їзд. Подали таку, щоб не вкрали нову, прекрасну, придуману нами назву", - сказав Бі-бі-сі соратник Навального Леонід Волков.

Повідомлення про утворення організаційного комітету з метою підготовки, скликання і проведення установчого з'їзду партії представлено в мін'юст 29 березня 2018 року.

Під "крадіжкою" Навальний має на увазі вкрадену на початку цього року назву "Партія прогресу". Цю партію він заснував кілька років тому. Партія потрібна була для участі у виборах, висунення кандидатів, ведення офіційної політичної діяльності.

Попередника - партію "Народний альянс" - соратники Навального намагалися реєструвати ще в квітні 2013 року. Однак мін'юст двічі відмовив їм у реєстрації. Вдруге причиною відмови стало те, що, на думку відомства, деякі з делегатів не були присутні на з'їзді.

Партія прогресу в результаті була зареєстрована в Мін'юсті в 2014 році. Але через рік, у квітні 2015-го, мін'юст позбавив партію реєстрації. Пізніше Навальний знову спробував зареєструвати партію - однак колишній член штабу Навального Віталій Серуканов несподівано оголосив, що в Москві з'їзд Партії прогресу вже пройшов, а сам він увійшов до складу її керівного органу. Мін'юст зареєстрував цю партію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram