ГоловнаСвіт

Держдума РФ збирається прийняти закон про самостійну явку в армію за повісткою

Якщо призовник не зробить цього, то він буде вважатися ухильником.

Держдума РФ збирається прийняти закон про самостійну явку в армію за повісткою
Фото: mil.ru

Державна дума Росії схвалила в першому читанні проект закону, згідно з яким призовники будуть зобов'язані прибути у військкомат під час призову, навіть якщо вони не отримали повістку.

Законопроект опубліковано на офіційному сайті Держдуми.

Якщо призовник цього не зробить, то він буде вважатися ухильником. У разі ухвалення документа, також буде дозволено розсилати повістки рекомендованими листами.

Повістку, відправлену поштою, запропоновано вважати врученою, якщо її отримав повнолітній член його сім'ї або його уповноважений представник. Крім того, повістку можна вручити за місцем роботи призовника.

Законопроект про відправку повісток у військкомат поштою вносили в Держдуму ще в березні 2017 року, але тоді його не узгодили з урядом і не прийняли.

За документ проголосував 341 депутат, проти не виступив ніхто, утримався лише один депутат, пише "Новая газета".

На обговорення закону пішло близько двох з половиною хвилин, а доповідачу не поставили жодного питання.

"На жаль, число громадян, які ухиляються від військової служби шляхом неотримання повістки на заходи, пов'язані з призовом на військову службу, становить 164 тис. осіб", - заявив один з авторів документа Андрій Красов.

Раніше президент РФ Володимир Путін підписав указ про весняний призов з 1 квітня по 15 липня 2018 року. Повідомляли, що заплановано призвати 128 тис. осіб.

Минулого року Путін заявляв, що РФ поступово відходить від моделі призову на військову службу і через "деякий час" повністю відмовиться від неї.

Нагадаємо, раніше суд анексованого Севастополя оштрафував місцевого жителя, що ухилявся від призову на військову службу в російську армію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram