ГоловнаСвіт

Більшість росіян потребують відпочинку від інтернету, - опитування ВЦВГД

83% опитаних без доступу до мережі "почувалися б як зазвичай".

Більшість росіян потребують відпочинку від інтернету, - опитування ВЦВГД

У Росії більшість користувачів (77%) визнають, що їм необхідно періодично "відпочивати" від інтернету.

Про це свідчать результати опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦИОМ).

Зазначають, що станом на квітень 2018 року частка користувачів інтернету в РФ сягнула 80% населення країни. Протягом року трохи менш ніж половина користувачів (45%) "спеціально відключали доступ до інтернету на день чи більше", а 66% вимушено залишалися без доступу до роботи он-лайн.

Згідно з опитуванням, більшість із них (83%) "почувалися як зазвичай" і не мали "жодних особливих відчуттів" без доступу до мережі, і тільки 8% респондентів помічали "негативні відчуття, пригніченість, тривожність".

19% респондентів вважають, що необхідно завжди залишатися в мережі. Із цим твердженням найчастіше погоджувалися жителі Москви, Санкт-Петербурга і міст-мільйонників (24%). При цьому 22% росіян вважають, що в їхньому житті "нічого не зміниться", якщо інтернет зникне. 30% опитаних вважають, що це призведе до незначних змін, і лише 8% зізналися, що не уявляють, як будуть виконувати повсякденні дії без інтернету". 39% заявили, що без доступу до мережі їхнє життя "істотно зміниться", але вони "зможуть пристосуватися".

Нагадаємо, в РФ розмови про обмеження доступу до інтернету тривають уже кілька років. Крім того, за останні п'ять років Роскомнагляд заблокував близько 275 тис. інтернет-ресурсів за рішеннями судів.

У грудні 2016 року радник президента РФ Герман Клименко заявив, що Росія "повинна бути готова до ситуації, коли її відключать від світового інтернету".

У серпні 2016 року російська газета "Коммерсант" повідомила, що Координаційний центр (КЦ) національного домену, що керує доменами .ru і .рф, може перейти під контроль держструктур. Газета "Ведомости" також писала, що Мінкомзв'язку РФ пропонує доповнити закон "Про зв'язок" статтею про регулювання російського сегмента інтернету. Однак голова міністерства спростував цю інформацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram