ГоловнаЕкономікаДержава

Патрульна поліція не використовує близько 20% автомобілів через ДТП і поломки

Рахункова палата оприлюднила результати аудиту.

Патрульна поліція не використовує близько 20% автомобілів через ДТП і поломки
Фото: twitter.com/HeadUAPolice

Кількість поліцейських патрулів зменшується через неробочі автомобілі. Про це йдеться у звіті за результатами аудиту ефективності використання бюджетних коштів, виділених на забезпечення діяльності підрозділів і установ Нацполіції.

Патрульна поліція має 1876 автомобілів, більшість з яких отримано у 2015-2016 роках, з них 1 196 автомобілів - Toyota Prius. Однак на час аудиту кожен п'ятий автомобіль не експлуатувався.

"На час аудиту кожна п'ята машина не експлуатувалася: 313 од. - через пошкодження, отримані в результаті ДТП, 79 од. - через технічну несправність", - йдеться у звіті.

В окремих підрозділах патрульної поліції технічно несправна майже половина наявних автомобілів: наприклад, у патрульній поліції Львівської області з 92 автомобілів у неробочому стані і не експлуатуються 47, у тому числі 43 патрульні авто.

В управлінні патрульної поліції Києва з наявних 300 автомобілів в неробочому стані 105, з яких 95 пошкоджені в результаті ДТП.

"У результаті кількість патрулів зменшується, а навантаження на патрульних зростає, що призводить до плинності кадрів. При цьому якість виконання завдань не поліпшується", - підкреслюється у звіті.

Нагадаємо, протягом 2016-2017 років з різних причин звільнилися 1944 патрульних поліцейських, з яких 643 співробітники - на першому році служби. Тільки з початку 2018 року з патрульної поліції звільнилися близько 400 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram