ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна може розмістити єврооблігації до отримання нового траншу МВФ

"Уряд уважно стежить за ситуацією і кон'юнктурою ринку".

Україна може розмістити єврооблігації до отримання нового траншу МВФ
Фото: Сергей Нужненко

Міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна може розмістити єврооблігації ще до отримання п'ятого кредитного траншу від Міжнародного валютного фонду.

Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg під час робочої поїздки до Вашингтона, пише "Інтерфакс-Україна".

"Уряд може розмістити частину єврооблігацій до укладення угоди з МВФ на робочому рівні. Уряд уважно стежить за ситуацією і кон'юнктурою ринку", - сказав він.

Данилюк при цьому нагадав, що всього в поточному році Україна має намір розмістити євробонди на суму близько 2 млрд доларів. Національний банк раніше говорив, що обсяг розміщення може становити до 2,5 млрд доларів у цьому році і до 1,5 млрд у наступному.

У 2017 році Україна розмістила єврооблігації на 3 млрд доларів під 7,375% річних. Ця угода була першим ринковим розміщенням для України з 2013 року, оскільки хоч у 2014-2016 роках Україна і розміщувала 5-річні єврооблігації обсягом 1 млрд доларів, але робилося це під держгарантії США за низькими ставками.

Нагадаємо, заступник міністра Сергій Марченко кілька днів тому заявив, що вихід на зовнішні ринки запозичень без МВФ коштуватиме дорого, якщо взагалі буде можливим.

Україна не може отримати п'ятий транш Фонду через невиконання двох основних вимог - підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня і створення Антикорупційного суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram