ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ очікує корекцію пенсійної реформи

Також у фонді виступили за зміну законопроекту про Антикорупційний суд.

МВФ очікує корекцію пенсійної реформи
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд очікує доопрацювання законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання закону про пенсійну реформу, повідомив прес-секретар фонду Джеррі Райс.

"Лист, який ми направили владі, висловлює занепокоєння з приводу невідповідності деяких положень законопроекту зобов'язанням України в рамках програми кредитування рекомендаціям Венеціанської комісії. Ми сподіваємося, що влада візьме до уваги позицію МВФ і законопроект буде доопрацьований між читаннями в парламенті", - прокоментував він проект закону про Антикорупційний суд під час традиційного брифінгу у Вашингтоні в четвер.

Водночас Райс зазначив, що створення Антикорупційного суду є однією з ключових вимог програми співпраці між Україною і МВФ.

Окрім цього, додав він, фонд розраховує на внесення деяких змін у пенсійну реформу.

"Законодавство про пенсійну реформу містить низку важливих положень, які необхідні для модернізації пенсійної системи. Разом з тим присутні певні вади, які нівелюють передбачуване стимулювання громадян, які пропрацювали триваліший термін і зробили великі внески в пенсійну систему. Це робить пенсійну систему нестійкою, і ми вважаємо, що необхідна певна робота з усунення цих вад", - пояснив Райс.

Нагадаємо, про те, що МВФ залишився незадоволений пенсійною реформою, яку ухвалила Верховна Рада 3 жовтня, казав раніше виконувач обов'язків глави НБУ Яків Смолій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram