ГоловнаЕкономікаБізнес

УЗ дозволили самій встановлювати тарифи на вантажні вагони

Володимир Омелян раніше отримав наганяй від Володимира Гройсмана.

УЗ дозволили самій встановлювати тарифи на вантажні вагони
Фото: ukrspec.com

З 22 грудня 2017 року "Укрзалізниця" отримала право самостійно встановлювати ціну на вагонну складову під час використання вагонів власного парку.

Про це написав міністр інфраструктури Володимир Омелян у фейсбуці.

За його словами, Міністерство юстиції 20 грудня зареєструвало скасування наказу №209, яким у 2012 році були введені неринкові дискримінаційно занижені ціни на інвентарний парк УЗ. Це давало можливість для серйозних зловживань упродовж багатьох років, зазначив міністр.

Нагадаємо, 20 грудня прем'єр Володимир Гройсман доручив провести офіційне службове розслідування причин затримання з виходом наказу про дерегуляцію вагонної складової. Голова уряду запитав у Омеляна, хто йому заважав видати наказ, але міністр не зміг назвати конкретних прізвищ.

Досі тариф за користування вагонами "Укрзалізниці" становив близько 90 грн, тоді як приватними - близько 800 грн.

Кабмін з 1 лютого 2017 року встановив ринкові умови нарахування провізної плати для державних напіввагонів і ринкову вагонну складову. Однак тарифна рада при Мінінфраструктури лише 2 листопада рекомендувала погодити проект наказу про внесення змін до Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом і пов'язані з ними послуги, яким вводиться дерегуляція вагонної складової.

Планують, що в результаті цього заходу надходження "Укрзалізниці" зростуть щонайменше на 1 млрд грн на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram