ГоловнаЕкономікаДержава

СБУ розблокувала призначення поляка Станчака головою "Укртрансгазу"

"Нафтогаз" затвердив Станчака президентом УТГ ще в серпні 2017 року.

СБУ розблокувала призначення поляка Станчака головою "Укртрансгазу"
Павел Станчак
Фото: "Укртрансгаз"

Служба безпеки України надала Павлу Юзефу Станчаку дозвільні документи, необхідні для роботи керівником ПАТ "Укртрансгаз" (УПГ), повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАК "Нафтогаз України".

"СБУ погодила. Очікуємо, що цього тижня буде підписано контракт [трудову угоду зі Станчаком]", - відзначили в прес-службі у вівторок.

"Нафтогаз" затвердив Станчака президентом УТГ ще в серпні 2017 року, проте СБУ тоді не оформила йому дозвільних документів, необхідних для початку виконання обов'язків на цій посаді.

У листопаді "Нафтогаз України" перевів Станчака на посаду віце-президента "Укртрансгазу".

Раніше Станчак працював технічним директором - членом правління PGNiG Technologie S.A. До цього, в 2003-2004 рр., він у PGNiG відповідав за відокремлення функції оператора газотранспортної системи й утворення незалежного оператора ГТС Польщі Gaz-System S.A. Після чого працював на посаді технічного директора - члена правління цієї нової компанії до 2008 року, де відповідав за розробку і виконання інвестиційних планів, поточну технічну підтримку газотранспортної системи, координацію процесів отримання дозволів і ліцензій із відповідними державними регуляторами та органами.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни загальною ємністю 31 млрд куб. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram