ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін прийняв експортну стратегію України

Росію не вважають пріоритетним ринком для торгівлі.

Кабмін прийняв експортну стратегію України
Фото: depositphotos.com/unkas

Кабінет Міністрів у середу прийняв експортну стратегію України на 2017-2021 роки, яка визначає орієнтири для розвитку торговельних відносин, подолання перешкод і використання всіх наявних можливостей для розвитку експорту.

"Це план дій, як Україні перейти від переважно експорту сировини до експорту наукомісткої інноваційної продукції, для успіху України на світових ринках. Документ визначає географічні пріоритети для експорту до 2021 року (так звані "ринки в фокусі"), де є більше можливостей саме для українського виробника. Експортна стратегія також формує орієнтири для створення світлових ланцюгів доданої вартості, де український виробник отримає гідні позиції і вигідні можливості для збільшення виробництва саме середньо- і високотехнологічної продукції", - заявив міністр економіки Степан Кубів.

Дорожня карта визначає стратегічні цілі розвитку торгівлі України на наступні чотири роки. Серед них: створення умов для розвитку сфер торгівлі та інновацій для диверсифікації експорту українських товарів і послуг, підтримка експорту з боку держави, а також підвищення рівня знань і навичок, необхідних підприємствам для здійснення міжнародної торгівлі.

Пріоритетними ринками визначено Євросоюз, США, Китай, Туреччину, Японію, Грузію, Молдову, Ізраїль, Індію, Індонезію, Білорусь, Канаду, Таїланд, Єгипет, ОАЕ, Бангладеш, Ліван, Філіппіни, Нігерію, Саудівську Аравію, Швейцарію.

Нагадаємо, що в топ-10 найбільших торговельних партнерів України за підсумками 2016 року увійшли Росія, Китай, Німеччина, Польща, Білорусь, Італія, Туреччина, Індія, Єгипет, США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram