ГоловнаЕкономікаБізнес

WOG, OKKO і "Надія" стали відповідачами у справі АМКУ про подорожчання автогазу

Цей список може бути збільшений.

WOG, OKKO і "Надія" стали відповідачами у справі АМКУ про подорожчання автогазу
Фото: Сегодня

Мережі автозаправних станцій WOG, OKKO і "Надія" (бренд BVS) стали відповідачами у справі Антимонопольного комітету про серпневе подорожчання автогазу.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Під час розгляду "газової" справи представники АМКУ здійснили 10 позапланових виїзних перевірок суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку LPG. Окрім того, були спрямовані вимоги про надання інформації до 72 суб'єктів господарювання й органів влади, консалтингових агентств, торговим бірж.

На 20 грудня 2017 року інформація на такі вимоги надійшла частково, однак АМКУ вже проаналізовано значний її обсяг.

"Опрацьована інформація свідчить про наявність у діях певних суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність на ринку ЗВГ, ознак порушення, передбаченого частиною першою статті 6 та пунктом 1 статті 50 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді антиконкурентних узгоджених дій суб'єктів господарювання", - повідомили в АМКУ.

Як наслідок, 26 грудня 2017 року Антимонопольний комітет притягнув як відповідачів у справі сімох юридичних осіб, що входять до групи "Надія", три юридичні особи, що входять до групи WOG і дві юридичні особи, що входять до групи ОККО.

Цей список може збільшуватися.

Нагадаємо, в серпні 2017 року ціни на скраплений газ в Україні поставили абсолютний рекорд за всю історію спостережень. Буквально за місяць газ подорожчав на заправках у півтора рази, а оптові ціни зросли вдвічі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram