ГоловнаЕкономікаБізнес

У Криму знайшли заправку "Татнефти", яка не вказана в списку санкцій

Заправка "формально "Татнефти" не належить, але фактично - повністю "Татнефти"".

У Криму знайшли заправку "Татнефти", яка не вказана в списку санкцій
Фото: tatneft.ru

Російська компанія "Татнефть" продавала паливо в Криму, незважаючи на ризик потрапляння в санкційні списки США та ЄС. Корпорація щонайменше до вересня 2017 року постачала на півострів бензин через підставну компанію, повідомляє Reuters.

На початку вересня журналіст американського агентства, проїжджаючи повз, зауважив на одній з АЗС кольори та символіку татарської сировинної компанії. У чеку, який йому виписали на заправці, було написано, що автозаправна станція належить ЗАТ "Фирма КОНТ".

З'ясувалося, що цією компанією керує фірма "Татнефть-АЗС-Запад", а 100% її акцій володіє "Фининвест", який є одним із непрямих активів "Татнефти". Анонімне джерело в "Татнефти" сказало журналістам, що заправка "формально "Татнефти" не належить, щоб під санкції не потрапити, але фактично - повністю "Татнефти".

Уже в листопаді 2017 року зв'язок заправки з "Татнефтью" зник. Замість фірми "КОНТ" керуючою компанією зазначено ТОВ "Ресурс-А". Утім символіка нафтової корпорації залишилася на місці.

Більшість великих російських нафтокомпаній перестали вести діяльність у Криму після того, як Вашингтон ввів щодо Москви санкції за анексію півострова в України в 2014 році і пригрозив внести в чорний список будь-яку компанію, що веде там бізнес.

"Татнефть" поки що не перебуває під санкціями.

Нагадаємо, "Татнефть" з 2008 року судиться з Україною за 144 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram