ГоловнаЕкономікаБізнес

У Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом 700 млн гривень

Із засновниками та з посадовими особами підприємств проводять слідчі дії.

У Києві ліквідували конвертаційний центр з оборотом 700 млн гривень
Фото: kyiv.gp.gov.ua

У Києві правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру, який протягом 2016-2017 років надавав незаконні послуги підприємствам реального сектору економіки, в тому числі державної форми власності.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

Встановлено, що посадові особи державних організацій через підконтрольні їм фіктивні і транзитно-конвертаційні компанії вивели в "тінь" і привласнили понад 10 млн гривень держкоштів.

"Кошти за виконання робіт перераховувалися на рахунки підприємств, що не здійснювали діяльності. При цьому за короткий термін їх існування вони виконували великий обсяг фінансових операцій, що вказує на їх створення з метою прикриття незаконної діяльності. Надалі готівкові кошти знімалися з рахунків суб'єктів господарювання через банкомати кур'єрами і передавалися посадовим особам", - йдеться в повідомленні.

Загальний оборот конвертаційного центру склав понад 700 млн гривень.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Під час обшуків в офісах, автомобілях і за місцем проживання фігурантів було вилучено первинні і фінансово-господарські документи, чорнові записи, банківські картки, печатки українських і іноземних компаній, а також гроші.

Фото: kyiv.gp.gov.ua

Із засновниками та посадовими особами підприємств проводять слідчі дії.

Нагадаємо, раніше в Києві ліквідували конвертцентр з річним оборотом 1 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram