ГоловнаЕкономікаБізнес
Спецтема
Китай

Китайські компанії мають намір конкурувати в сфері хмарних обчислень з США

У наступні три роки корпорація "Alibaba" планує інвестувати понад 100 млрд юанів (приблизно $15,2 млрд) у технологічні дослідження і розробки.

Китайські компанії мають намір конкурувати в сфері хмарних обчислень з США
Фото: EPA/UPG

Рушійна сила і швидкість цифрової трансформації китайського ринку перевершують ті переваги, якими володіє ринок хмарних обчислень США. Таку думку на Комп'ютерній конференції в Ханчжоу висловив президент компанії "Alibaba Cloud", третьої в світі після американських хмарних платформ Amazon Web Services (AWS) і Microsoft Azure, Ху Сяомін, пише китайське видання "Женьмінь жибао".

За його словами, проблеми і виклики, з якими стикаються американські компанії зараз, торкнуться

"Alibaba Cloud" через півроку або рік. Ху Сяомін зазначив, що корпорація "Alibaba" має намір створити дослідницьку програму DAMO Academy (Академія DAMO) для вирішення проблем і викликів у процесі індустріалізації в хмарних обчисленнях. "Сподіваюся, що на базі фундаментальних інвестицій буде можливість здійснювати тривалі вкладення, тільки так можна буде підтримувати тісну співпрацю в галузі", - додав він.

Академія DAMO була офіційно заснована 11 жовтня корпорацією "Alibaba". DAMO - найменування, яке створено з початкових букв англійських слів "Discovery" ("Відкриття"), "Adventure" ("Пригода"), "Momentum" ("Рушійна сила"), "Outlook" ("Перспектива"). Метою академії є проведення досліджень у фундаментальних науках і "підривних" інноваціях. Згідно з доповідями компанії, в наступні три роки корпорація "Alibaba" планує інвестувати понад 100 млрд юанів (приблизно $15,2 млрд.) у технологічні дослідження і розробки.

Крім компанії "Alibaba Cloud", в Китаї існує безліч підприємств із хмарних обчислень, у тому числі "Baidu Cloud", "Tencent Cloud", "Huawei Cloud", "Ucloud", "Lenovo CLoud". Майбутня стратегія компанії "Baidu", наприклад, у хмарні обчислення спрямована на розвиток штучного інтелекту, компанія докладатиме зусиль для розробки "хмарних обчислень + AI". "Lenovo" націлена на створення моделі "Хмарні обчислення + великі дані", планує просувати революцію цифрової трансформації і виробничу модернізацію в інтелектуальну епоху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram