ГоловнаЕкономікаФінанси

СБУ і Генпрокуратура проводять обшуки в "Укргазвидобуванні"

Посадових осіб компанії підозрюють у розкраданні держкоштів в особливо великих розмірах.

СБУ і Генпрокуратура проводять обшуки в "Укргазвидобуванні"
Фото: 24tv.ua

Співробітники Служби безпеки та Генеральної прокуратури проводять обшук у приміщеннях регіонального відділення державної газовидобувної компанії "Укргазвидобування".

Про це повідомив голова правління Олег Прохоренко у Фейсбуці.

"Учора ми дали інформацію про збільшення видобутку газу на 171 млн кубометрів за перше півріччя 2017 року. Сьогодні з обшуками в "Укргазвидобування" прийшли СБУ і ГПУ якраз щодо цієї теми - комусь, мабуть, не подобається, що ми з таким трудом залучаємо в Україну іноземні сервісні компанії, створюємо ринок нафтогазових сервісних послуг, працюємо чесно і прозоро (всі ці контракти - результат жорстких торгів на ProZorro), що збільшуємо видобуток", - написав Прохоренко.

На сайті Генпрокуратури зазначено, що посадових осіб "Укргазвидобування" підозрюють у розкраданні держкоштів в особливо великих розмірах.

"Протягом розслідування встановлено, що посадові особи "Укргазвидобування", діючи за попередньою змовою з посадовими особами іноземних компаній, шляхом завищення вартості робіт з гідророзриву пластів, які проводять на території Полтавської та Харківської областей, протягом 2016-2017 років заволоділи державними коштами в особливо великих розмірах", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у 2016 році "Укргазвидобування" провела чотири тендери на проведення робіт з гідророзриву пластів на свердловинах, що перебувають на балансі українського підприємства. Умовами тендерів було виконання 100 операцій з гідророзриву пласта загальною вартістю близько 400 млн гривень.

"Зараз на підставі дозволу слідчого судді з метою вилучення оригіналів документів про укладення та виконання договорів проводяться слідчі дії - обшуки в приміщеннях регіонального відділення ПАТ «Укргазвидобування» і підприємствах підрядників", - зазначають у ГПУ.

Нагадаємо, в травні Департамент державної виконавчої служби Мін'юсту арештував рахунки ПАТ "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram