ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ розгляне виділення траншу Україні 20 березня

Пенсійна реформа є ключовою для співпраці з фондом.

МВФ розгляне виділення траншу Україні 20 березня
Фото: hyser.com.ua

Міжнародний валютний фонд розгляне виділення Україні чергового траншу за програмою розширеного фінансування на суму 1 млрд доларів у понеділок, 20 березня.

Про це повідомив на брифінгу офіційний представник МВФ Джеррі Райс.

"Міністр фінансів Олександр Данилюк відвідав фонд, він зустрічався з менеджментом фонду, заступником директора-розпорядника фонду Ліптоном. Засідання ради директорів заплановане на 20 березня", - сказав він.

Представник МВФ зазначив, що пенсійна реформа є однією з ключових у програмі співробітництва.

"Ми вважаємо пенсійну реформу ключовою в налагодженні пенсійної системи. Метою реформи є поліпшення пенсійного забезпечення та вдосконалення самої системи", - зазначив Райс.

Нагадаємо, в березні 2015 року МВФ відкрив чотирирічну програму EFF для України на суму $17 млрд. Вона передбачала проведення щоквартального перегляду програми і виділення Києву у 2015 році чотирьох траншів, у 2016 році - ще чотирьох. Однак досі країна отримала лише три транші: перший на $5 млрд - у березні 2015 року, другий на $1,7 млрд - у серпні 2015 року і третій на $1 млрд - у вересні 2016 року.

Виділення четвертого траншу затягується через тривале узгодження реформ, які Україна повинна провести. Зокрема, серед зобов'язань України - пенсійна реформа і запровадження ринку землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram