ГоловнаЕкономікаДержава

Суд знизив заставу голові ОГХК зі 100 до 12 млн гривень

При цьому сума збитку, інкримінована Руслану Журилу, - 300 млн гривень.

Суд знизив заставу голові ОГХК зі 100 до 12 млн гривень
Руслан Журило
Фото: ТБ Вільногірськ

Апеляційний суд Києва знизив заставу виконувачеві обов'язків голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) Руслану Журилу зі 100 млн гривень до 12 млн гривень.

Про це у фейсбуці повідомив адвокат Журила Ігор Черезов.

Журила заарештували 28 січня на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн гривень.

25 січня детективи НАБУ затримали Журила і повідомили про підозру в причетності до заподіяння збитків підприємству в розмірі 300 млн гривень. Крім в.о. голови правління, затримали начальника відділу продажів і маркетингу компанії і колишнього заступника директора.

У лютому 2016 року НАБУ почало розслідувати заяву тодішнього міністра економіки Айвараса Абромавичуса про корупцію на ОГХК. Абромавичус стверджував, що посадові особи ОГХК уклали договори про постачання титанової сировини компанії Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement за заниженою вартістю.

ОГХК почало фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України вирішив передати йому в управління майнові комплекси Вільногірського гірничо-металургійного комбінату і Іршанського гірничо-збагачувального комбінату. Також компанія управляє 51% ТОВ "ЗТМК" згідно з рішенням Кабінету Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram