ГоловнаЕкономікаБізнес

"Арселор Міттал Кривий Ріг" готується скоротити виробництво через блокаду

На підприємстві виникли труднощі з імпортними поставками вугілля.

"Арселор Міттал Кривий Ріг" готується скоротити виробництво через блокаду
Фото: arcelormittal.com

"Арселор Міттал Кривий Ріг" повідомив про нестачу вугілля марок АШ і АС, які є критичною сировиною для агломераційного і металургійного виробництв. Це може призвести до скорочення виробництва, зазначає підприємство.

Як зазначають на сайті "Арселор Міттал Кривий Ріг", причиною цього стала блокада залізничних колій на Донбасі.

"Східний регіон, як джерело постачання сировини, втрачено для ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» ще у 2014 р., і підприємство було змушене перейти на імпортну сировину, проте в цей час очевидний ризик збою імпортних залізничних поставок", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, в січні 2017 року громадські активісти на чолі з кількома народними депутатами організували так звану торгову блокаду ОРДЛО. Дотепер учасники блокади перекрили три залізничні гілки (біля станції Світланове в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області і біля станції Кривий Торець у Донецькій області). Крім того, на автомобільних дорогах біля Золотого в Луганській області і біля Новотроїцького в Донецькій області встановлено пости, які не перекривають рух, а виконують "контрольно-наглядові функції".

Ці дії призвели до припинення постачання антрацитового вугілля з непідконтрольних територій Донбасу і до надзвичайного стану в енергетиці. Крім того, бойовики "ДНР" і "ЛНР" скористалися цим, щоб забрати під своє управління заводи і компанії, які платили податки в українську казну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram