ГоловнаПолітика

Маріупольці закликали керівництво держави втрутитися в ситуацію з блокадою на Донбасі

Жителі не хочуть, щоб місто перетворилося "на чергову проблемну точку на карті".

Маріупольці закликали керівництво держави втрутитися в ситуацію з блокадою на Донбасі
Фото: facebook.com/shtab.blokady

Працівники шести містоутворюючих підприємств Маріуполя надіслали відкритий лист Президенту України Петру Порошенкові, прем'єр-міністру Володимирові Гройсману з проханням покласти край блокаді залізничного сполучення в Донецькій і Луганській областях. Звернення до української влади було прийнято сьогодні під час мітингу, на якому працівники підприємств категорично висловилися проти блокади. Текст листа розмістив на своїй сторінці в Facebook керівник маріупольського відділення Українського союзу промисловців і підприємців Андрій Дьяконов, пишуть "Коментарі". 

У листі йдеться, що блокада може стати причиною зупинки шести містоутворюючих підприємств. Без роботи і, відповідно, коштів для існування можуть залишитися 150 тисяч працівників і членів їхніх сімей. Трудові колективи підприємств наголошують, що зупинка підприємств може стати причиною руйнування соціальної сфери в Маріуполі.

"Ми, жителі Маріуполя, з тривогою на душі спостерігаємо за тривалою акцією блокування поставок сировини на українські підприємства, які працюють на сході країни. У нас перед очима є приклад міст Донбасу, які опинилися на неконтрольованій території. Там безробіття і злидні, там йде війна і гинуть люди. Ми не хочемо, щоб і наше місто перетворилося на проблемну точку на карті України", - йдеться в листі.

У зверненні вказано, що через блокаду Україна може втратити 48 млрд гривень валютної виручки і мільярди гривень податкових відрахувань.

Під листом поставили свої підписи працівники ММК ім. Ілліча, МК "Азовсталь", ДП "Маріупольський морський торговельний порт", ТОВ "Метінвест-Промсервіс", Маріупольського ремонтно-механічного заводу, Азовського судноремонтного заводу і представники підприємств маріупольського відділення Українського союзу промисловців і підприємців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram