ГоловнаЕкономікаБізнес

Бальчун не збирається у відставку

"Я виконую свою роботу, не зав'язую особистих взаємин, не включаюся в конфлікт".

Бальчун не збирається у відставку
Балчун Войцех
Фото: Александр Рудоманов

Голова правління "Укрзалізниці" Войцех Бальчун не збирається йти у відставку до закінчення контракту, незважаючи на конфлікт з міністром інфраструктури Володимиром Омеляном.

"Я виконую свою роботу, не зав'язую особистих взаємин, не включаюся в конфлікт. І хотів би підкреслити, що мені дійсно не хотілося б коментувати всі ті повідомлення, які так масово поширювалися останніми тижнями", - заявив він на прес-конференції в четвер.

На пряме запитання, чи планує він іти, Бальчун відповів: "Навіщо?"

"У моєму випадку є два варіанти: мене завжди можуть звільнити, навіть під час дії контракту, або я можуть розірвати цей контракт. Контракт у мене до травня", - сказав він.

При цьому Бальчун зізнався, що йому працюється в Україні дуже складно і кожен тиждень на посаді голови УЗ - це невеликий успіх для нього.

Нагадаємо, що в середині січня міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що голосував проти Войцеха Бальчуна під час виборів керівника "Укрзалізниці", і розкритикував його роботу, назвавши "примхливим шоуменом" і "ширмою". Скандал вибухнув після того, як уряд вирішив вивести "Укрзалізницю" з підпорядкування Мінінфраструктури.

Бальчун у відповідь звинуватив Омеляна в тому, що УЗ зіткнулася із саботажем і блокуванням "на найвищому міністерському рівні". Він також заявив, що позитивних змін у компанії "не бачить тільки сліпий".

25 січня прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду публічно підтримав голову "Укрзалізниці".

31 січня Омелян заявив, що "хтось буде новий - чи міністр, чи голова УЗ". Втім, він раніше говорив, що в міністерстві буде працювати або він, або новий держсекретар. У підсумку працюють обидва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram