ГоловнаЕкономікаБізнес

Омелян оголосив Бальчуна "примхливим шоуменом" і "ширмою"

Міністр різко розкритикував голову "Укрзалізниці".

Омелян оголосив Бальчуна "примхливим шоуменом" і "ширмою"
Фото: facebook/volodymyr.omelyan

Міністр інфраструктури Володимир Омелян голосував проти Войцеха Бальчуна під час виборів керівника "Укрзалізниці".

Про це він написав у фейсбуці, коментуючи рішення вивести УЗ з підпорядкування Мінінфраструктури.

"Так, на номінаційному комітеті я голосував проти Бальчуна. Я не вірив, що людина, яка кинула роботу заради музики, готова повернутися повноцінно у виснажливий світ бізнесу. Але я був один проти всіх і для мене принципи незалежного обрання були важливішими від власного передчуття. На жаль, я не помилився і протягом першого місяця переконався, що ми отримали примхливого шоумена, а не акулу з РКР Карго", - заявив міністр.

Омелян стверджує, що всі подальші дії Бальчуна підтвердили його думку про польського менеджера.

"Постійні суперечки, бажання замість роботи займатися концертами і політичними домовленостями, готовність бути ширмою, а не менеджером змін, дивні кадрові призначення, промови і презентації, які не мали нічого спільного з дійсністю. І великий піар, який відомо хто оплачував", - зазначив Омелян. Кого саме він має на увазі, Омелян не уточнив.

Міністр заявив, що звернувся до керівництва держави з проханням провести засідання всіх зацікавлених сторін, щоб заслухати реальний стан речей на "Укрзалізниці". Однак у відповідь у Кабміні вирішили вивести компанію зі сфери відповідальності Мінінфраструктури.

ПАТ "Укрзалізниця" об'єднує шість регіональних залізниць і близько 140 інших структурних підприємств. В управлінні "Укрзалізниці" перебуває 21,6 тис. км залізничних колій, близько 4 тис. локомотивів і 123 тис. вагонів.

Навесні 2016 року Кабмін призначив на посаду голови "Укрзалізниці" поляка Войцеха Бальчуна, який свого часу очолював польську залізницю PKP Cargo. Бальчун є лідером рок-гурту Chemia.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram