ГоловнаЕкономікаБізнес

Бальчун прокоментував монополію Дубневичів на рейкові скріплення

"Ми купуємо скріплення за документами, які колись були ухвалені. Не мною".

Бальчун прокоментував монополію Дубневичів на рейкові скріплення
Фото: Александр Рудоманов

Голова правління "Укрзалізниці" Войцех Бальчун заявив, що йому не подобається монополія братів Дубневичів на рейкові скріплення, але наразі він нічого не може з цим вдіяти.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер.

"Ми купуємо скріплення на тендерах за документами, які колись були ухвалені. Не мною. Це серйозний технологічний процес, пов'язаний з утриманням і ремонтом залізниці. Звичайно, я хотів би диверсифікувати поставки, але це процес. Потрібно міняти технічні специфікації", - сказав він.

Бальчун додав, що ставив правоохоронним органам питання по скріплення, щойно став начальником залізниці, але вони поки що нічого не зробили.

Нагадаємо, що "Корпорація КРТ" братів Дубневичів регулярно перемагає на тендерах "Укрзалізниці" з постачання сталевих клем для рейкових скріплень та інших запчастин. У 2014 році суд визнав її єдиним в Україні виробником клем, які підходять "Укрзалізниці".

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, який відкрито конфліктує з Бальчуном, звинувачує Ярослава Дубневича в системній корупції. "Є неправомірні торги і постачання, які виграють одні й ті самі компанії через різні причини", - заявив він нещодавно в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".

Богдан і Ярослав Дубневичі є народними депутатами від Блоку Петра Порошенка.

Дубневичі - одні з найбагатших депутатів у Верховній Раді. На двох вони зберігають майже $20 млн готівкою, на братів Дубневичів і найближчих членів їхніх сімей зареєстровано 682 об'єкти нерухомого майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram