ГоловнаЕкономікаБізнес

Киянину на айфон потрібно працювати 627 годин

Швейцарський банк підрахував вартість iPhone у трудоднях.

Киянину на айфон потрібно працювати 627 годин
iPhone 6S
Фото: apple.com

78 робочих днів, або 627 годин, потрібно працювати середньостатистичному киянинові, щоб заробити на новий iPhone.

Це найгірший показник серед семи десятків великих міст світу, які увійшли до свіжого дослідження швейцарського банку UBS.

Для порівняння, навіть у столиці Кенії iPhone можна заробити "всього" за 468 годин безперервної праці. Найменше працювати "на айфон" потрібно швейцарцям. У Цюриху та Женеві смартфон можна купити за три дні, тобто приблизно після 20-22 годин роботи.

Ситуація з продуктами в Києві не така погана. Наприклад, на кілограм хліба жителі міста в середньому заробляють за 26 хвилин, на кілограм рису - за 44 хвилини, що не є найгіршим показником у світі.

Близько 55 хвилин буде потрібно жителю укранської столиці, щоб купити бігмак. Це більше, ніж у розвинених країнах, але менше, ніж, наприклад, у Джакарті або Мехіко.

Нагадаємо, що у зв'язку з обвалом гривні наприкінці 2014 року і на початку 2015 купівельна спроможність українців різко зменшилася.

Для порівняння, аналогічне дослідження в 2012 році показувало, що киянину потрібно працювати на iPhone 266 годин. На гамбургер бігмак - 46 хвилин, на кілограм рису - 30 хвилин, на кілограм хліба - 16 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram