ГоловнаЕкономікаФінанси

АМКУ почав перевірку ДТЕК Ахметова на монополізм

Рішення про початок розслідування ухвалили після скарги від НКРЕКУ

АМКУ почав перевірку ДТЕК Ахметова на монополізм
Фото: www.ukrgazeta.com

Антимонопольний комітет почав розгляд питання про монопольне становище на ринку електроенергії енергохолдингу "ДТЕК" бізнесмена Ріната Ахметова.

Про це повідомив голова відомства Юрій Терентьєв, зазначає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, розслідування розпочато після отримання відповідної скарги від Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

"Сьогодні відкрито справу для перевірки звинувачень, із якими НКРЕК України звернулася на адресу компаній групи "ДТЕК", - сказав Терентьєв.

Він також зазначив, що рішення про відкриття справи ухвалив державний уповноважений за підсумками засідання АМКУ в четвер, яке проводили в закритому режимі.

Нагадаємо, у квітні ДТЕК заявив, що готовий продати частину активів, якщо Антимонопольний комітет визнає його монополістом. У травні в.о. голови АМКУ Микола Бараш відмовився визнавати, що ДТЕК є монополістом на ринку електроенергії.

ДТЕКу належать енергогенерувальні компанії "Східенерго", "Дніпроенерго", "Київенерго" і "Західенерго", загальна потужність яких - 18,2 ГВт. Однак основний обсяг електроенергії в Україні виробляють на атомних станціях (близько 50%), ТЕС дають менш ніж 40%, ГЕС і ТЕЦ - ще близько 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram