ГоловнаЕкономікаФінанси

Мітюков: радикальне зниження податків спустошить бюджет

Колишній міністр фінансів підтримує урядовий проект податкової реформи.

 Мітюков: радикальне зниження податків спустошить бюджет
Фото: Вадим Крутивус

Колишній міністр фінансів України (1997-2001) Ігор Мітюков підтримує консервативніший урядовий проект податкової реформи, а не радикальний проект громадських активістів. Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Наповнюваність бюджету при альтернативному варіанті може бути тільки при зростанні економіки 5-7-10% на рік, чого я в наступному році не очікую. Сумарні ризики альтернативного варіанту можуть призвести до того, що ми потрапимо в так звану "податкову яму" у першому півріччі наступного року. Не буде такої різкої позитивної реакції економіки на зниження податків. Їх треба просто спростити, поліпшити адміністрування, скоротити тиск - і фізичний, і фінансовий - на реальну економіку", - сказав Мітюков.

Відповідальність за реалізацію податкової реформи він також поклав на Державну фіскальну службу і на Міністерство економіки.

"Мене дуже цікавлять конкретні пропозиції податкової служби про спрощення адміністрування, в тому числі і з податку на доходи фізичних осіб", - прямо сказав колишній міністр.

Нагадаємо, днями Рада ухвалила закон про реформу державних закупівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram