ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна вирішила запровадити спецмито на імпорт авто

Порошенко вважає, що український автопром потребує захисту.

Україна вирішила запровадити спецмито на імпорт авто
Фото: Макс Левин

В Україні запровадять спеціальне мито на імпорт автомобілів.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, пославшись на рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

"Рішення комісії ухвалено, зараз тривають відповідні консультації з нашими найбільшими торговельними партнерами, після яких це рішення буде оприлюднено", - сказав міністр, не уточнивши розміру запровадженого мита.

Він додав, що застосування цих заходів є абсолютно обґрунтованим за нинішньої ситуації на ринку автомобілебудування в Україні.

"Я стверджую, що сьогодні наявні всі підстави, щоб так захистити ринок України. Чому український ринок захищено 6-10%-ми митами, а ті самі виробники в Росії - 20-25%-м митом, і вони успішно розвивають власне виробництво та збільшують інвестиції в галузь", - сказав він.

Раніше повідомляли, що Міністерство економіки виступає за підвищення імпортних мит на авто, які спровокують подорожчання іномарок в Україні в середньому на 18%.

На думку японських автовиробників, запровадження спецмита суперечить правилам Світової організації торгівлі. У зв'язку із цим Японія подала скаргу на Україну в СОТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram